Onze raad van toezicht

Sinds een jaar heeft de Hartfalenfoundation een Raad van Toezicht. Deze Raad bestaat uit een aantal deskundigen op het gebied van hart- en vaatziekten. Zij kijken, wat de informatievoorziening betreft, mee over de schouders van de Hartfalenfoundation. Wij stellen ze graag aan u voor.

Dr. Carolien Lucas Dr. Carolien Lucas is, als cardioloog, verbonden aan het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Samen met hartfalenverpleegkundige Ger Cleuren heeft zij de hartfalenpoli in Nederland geïntroduceerd en naar Amerikaans voorbeeld, in Maastricht opgezet. In november van dit jaar staan ze uitgebreid stil bij het tien-jarig jubileum van de hartfalenpoli van het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp. Voor de Hartfalenfoundation beantwoordt Dr. Carolien Lucas dagelijks medische vragen van patiënten, die via het contactformulier van de website binnen komen.
   
Dr. Harriette Verwey Dr. Harriette Verwey is, als cardioloog, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze behoort tot één van de tien cardiologen in Nederland die bepalen of een patiënt in aanmerking komt voor een ruilhart. Deze cardioloog ziet dagelijks mensen met ernstig hartfalen, klasse 3 en 4. Middels een programma, MISSION! Hartfalen probeert ze voor deze patiëntengroep de kwaliteit van leven zoveel mogelijk te verbeteren. Binnen de Hartfalenfoundation is Dr. Verwey mede verantwoordelijk voor het dagelijks beantwoorden van medische vragen van patiënten.
   
Drs. Ger Cleuren Drs. Ger Cleuren is als hartfalenverpleegkundige verbonden aan het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Samen met Dr. Carolien Lucas heeft hij aan de wieg gestaan van de hartfalenpoli in Nederland. Daarnaast is hij mede-initiatiefnemer van de Hartfalenfoundation. Voor de Hartfalenfoundation controleert Drs. Ger Cleuren op zeer regelmatige basis de redactionele uitingen voor de website en het Hartfalenmagazine.
   
Drs. Hans Kruidenberg Drs. Hans Kruidenberg is als relatiebeheerder verbonden aan de Rijnland Zorggroep. Hij onderhoudt, met name, de contacten met externe partijen zoals huisartsen, cliëntenraden, opleidingen en Gemeenten. Dit doet hij in samenspraak met de specialisten en het management van de Rijnland Zorggroep. Binnen de Hartfalenfoundation is Drs. Hans Kruidenberg, samen met voorzitter Martina Krijgsman-Schut, redactioneel eindverantwoordelijk. Daarnaast houdt hij zich bezig met het organiseren van symposia om het onzichtbare (hartfalen) zichtbaar te maken.

De leden van de Raad van Toezicht steken, geheel belangeloos, de nodige uurtjes in de Hartfalenfoundation. Zij zijn voor ons van onschatbare waarde en bewaken met heel veel enthousiasme en zorg de kwaliteit van onze informatievoorziening.