Doorverwijzing Nederlandse HartstichtingNederlandse Hartstichting

Helaas zijn wij, wegens persoonlijke omstandigheden, tijdelijk genoodzaakt u voor vragen door te verwijzen naar de Nederlandse Hartstichting.

Hun contactgegevens vindt u terug onder Contact.

 

Hartpatiënten NederlandHartpatienten Nederland

Hartpatiënten Nederland is er 100% voor de patiënt. Dat wil zeggen dat zij hartpatiënten informeren in de breedste zin over álles wat met hun kwaal te maken heeft. Ze kunnen u zonodig helpen bij het vinden van de juiste medische behandeling en begeleiding; ook als die hulp juridisch dient te zijn. Tevens brengen zij lotgenoten met elkaar in contact.

Meer informatie kunt u lezen op hun website Hartpatienten.nl.

 

Hartfalen na een zwangerschapPeter van der Meer

In december 2012 heeft de Nederlandse Hartstichting 14 beurzen uitgereikt aan wetenschappers voor nieuw onderzoek naar onder meer hartfalen, hartritmestoornissen en beroerte. Cardioloog Peter van der Meer mocht een beurs van ruim € 200.000 in ontvangst nemen. Aan hem de taak om de komende 3 jaar in kaart te krijgen hoe hartfalen kan ontstaan als gevolg van een zwangerschap.

Lees meer...

 

Trombose en zelfmetenTrombose en zelfmeten

Er is een nieuwe informatievideo op onze website gezet over het zelfmeten bij trombose.

U vindt de video onder Meer > Informatiefilmpjes

 

Mitraclip bij mitraliskleplekkageMitraclip

Als een operatie te riskant is en men heeft een ernstige lekkage van de mitralisklep, dan kan men in aanmerking komen voor een alternatieve en minder belastende operatie. Deze operatie vindt via de lies plaats, met behulp van een katheter (slangetje), waarbij er een "nietje" (Mitraclip) geplaatst wordt op de mitralisklep.

Lees meer...

 
Meer artikelen...

Archief